HOE KUNNEN WE U HELPEN?

OP ONDERSTAANDE MANIEREN KUNT U ONS BEREIKEN

TELEFOON

Wilt u telefonisch contact met een verkoper om te overleggen over bijvoorbeeld een offerte of over een product, dan kan dat via rechtstreeks telefonisch contact zonder tussenkomst van de klantenservice. Voorwaarde is wel dat de verkoper telefonische contactmogelijkheid heeft geactiveerd op de productpagina van zijn/haar product. Als die optie is geactiveerd, dan ziet u rechtsonder naast de grote productfoto een telefoonicoon. 

Wil u contact met de klantenservice van Clinics & Co voor een meer algemene vraag, dan kunt u ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00. Onder aan deze pagina vindt u het telefoonnummer.
Lukt het niet om direct in contact te komen met de klantenservice, dan kunt u een belverzoek aanvragen via het telefoonicoontje rechtsboven in het menu op de website. U wordt dan teruggebeld door de klantenservice.

CHAT

Bij elk product kunt u een vraag stellen aan onze verkopers. Dat kan op diverse manieren, zoals op deze pagina beschreven, maar het kan ook per chat of zelfs met groepschat. Als u hiervan gebruik wilt maken, dient u eerst een persoonlijk account op de website van Clinics & Co aan te maken. Als u uw klantaccount heeft, kiest u op de productpagina de knop 'Chat met verkoper'. Dan logt u in met uw klantaccount zodat u kunt chatten. U heeft met deze mogelijkheid rechtstreeks en real-time contact met de verkoper. Met deze zelfde chat kunnen u en uw collega's ook chatten als zij ook een klantaccount hebben bij Clinics & Co. U kunt zelfs samen met uw collega's en met de verkoper chatten in een groepschat. U kunt hierbij ook bestanden uploaden, zoals een offerteverzoek aan de verkoper.

CONTACTFORMULIER

Heeft u een algemene vraag aan de klantenservice van Clinics & Co die niet zoveel haast heeft, dan kunt u ons het best een vraag stellen via het contactformulier onderaan deze pagina. U krijgt dan binnen enkele werkdagen een reactie van ons in uw persoonlijk emailaccount.
Heeft u echter een vraag over een product van een verkoper, dan adviseren wij u uw vraag te stellen op de productpagina van het product waar u een vraag over heeft. Daar ziet u ook meerdere mogelijkheden om uw vraag te stellen.

VIDEO-/AUDIOCONFERENCE

Als u over een product of een offerte liever snel zou willen overleggen met de verkoper, dan kan dat het best mondeling. Dat kan bij Clinics & Co op meerdere manieren, bijvoorbeeld via videoconference of audioconference. U kunt dat doen op de productpagina van het product waar u een vraag over heeft. Hiervoor dient u eerst een klantaccount te hebben aangemaakt op de website van Clinics & Co. Als u uw klantaccount heeft, kiest u op de productpagina voor de knop 'Videoconference’ voor een beeldverbinding of voor de knop ‘Audioconference' voor alleen geluidsverbinding met de verkoper. U kunt hierbij ook bestanden uploaden, zoals een offerteverzoek aan de verkoper.

BERICHTENSYSTEEM

Heeft u over een product een vraag en het heeft niet zoveel haast, dan kan dat bij ons op andere manieren. U kunt uw vraag dan het best stellen op de website op de productpagina via de knop ‘Stel verkoper een vraag’. Het verdere contact verloopt dan via een berichtensysteem in uw klantaccount. U dient hiervoor dus eerst een klantaccount te hebben aangemaakt op de website van Clinics & Co. Als u antwoord krijgt van de verkoper gaat dat via een berichtensysteem vergelijkbaar met email. U krijg het bericht dan in uw klantaccount. Bent u op dat moment niet online, dan krijgt u in uw persoonlijk emailaccount melding van dit bericht.

SOCIAL MEDIA

Behalve via de eerder besproken contactmogelijkheden kunt u de verkoper ook via social media kanalen bereiken. Voorwaarde is wel dat de verkoper die heeft geactiveerd op de productpagina van zijn/haar producten. De beschikbare mogelijkheden, indien geactiveerd, zijn onder andere Skype, Twitter, Facebook Messenger, Whatsapp en Instagram. Ook gewoon emailcontact is een optie. U communiceert dan via uw persoonlijk emailaccount met de verkoper.

Clinics & Co klantenservice

ma - vr 09.00-17.00

T: 020 - 24 00 680