VERZENDEN VAN BESTELLINGEN

Bestellingen geplaatst vóór 15.00u worden dezelfde dag nog verwerkt.

De verzendkosten van uw bestelling worden tijdens het bestelproces berekend en getoond. Tijdens de bestelling kunt u er voor kiezen de bestelling bij u thuis of op de werkplek te laten bezorgen of dat u het ophaalt bij een afhaalpunt.

De levering is in Nederland en Belgié 1-2 werkdagen. Bestellingen worden door een van onze verzendpartners DHL, PostNL, DPD of UPS. U ontvangt bij elke geplaatste bestelling een track-and-trace code via de mail. Als u uw pakket heeft gemist, geven de koeriers het pakket af bij een ophaalpunt in de buurt. DHL zal opnieuw proberen uw pakket af te leveren.

VERZENDPROCES

Uw bestelling kan door een van onze koeriers bij u afgeleverd worden.
Levertijd in Nederland en België is 1-2 werkdagen.

U kunt uw bestellig ook ophalen bij een afhaalpunt.
U dient deze keuze te selecteren tijdens het bestelproces.

RETOURBELEID EN RETOURVOORWAARDEN VOOR CONSUMENTEN

Retourtermijn

U kunt bij Clinics & Co uw artikelen binnen 30 dagen retour sturen, de zogenaamde herroepingstermijn. Binnen die 30 dagen mag u de koopovereenkomst zonder opgaaf van reden annuleren. De herroepingstermijn start op de dag van aankoop. Als u artikelen heeft van verschillende verkopers op het platform, dan gaat de retourtermijn pas in nadat u alle artikelen heeft ontvangen. Nadat u uw artikel bij ons heeft aangemeld om retour te sturen, heeft u uiterlijk 14 dagen om het aan te leveren.

Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden


- Hygiënische/steriele artikelen, ongeacht of de verzegeling is verbroken, dit om de gezondheid van anderen te beschermen

- Digitale artikelen zoals e-books en luisterboeken

- Cadeaubonnen en -kaarten

- Software abonnementen (waarvan de verzegeling is verbroken)

- Producten (waarvan de verzegeling is verbroken)

- Audio- en Video-opnamen, DVD’s en computerprogramma’s waarvan de verzegeling is verbroken

- Op maat gemaakte artikelen (bijvoorbeeld graveerwerk of persoonlijk gemaakt)

Retourvoorwaarden

Een retourzending kan alleen per post vervoerd worden en indien deze voorzien is van een track en trace code. De retourzending kan uitsluitend gevolgd en aangetekend worden met de track en trace code. U bent verantwoordelijk voor de verpakking, verzending en verzendkosten, deze worden niet vergoed. Wij behouden ons het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen buiten onze schuld zijn gebruikt of beschadigd.

Verzendkosten terugbetalen en retourneren

Nadat de artikelen door ons zijn ontvangen, worden deze gecontroleerd. Als de artikelen defect of beschadigd zijn of een verbroken verzegeling hebben, kan er geen restitutie plaatsvinden. U wordt hier dan van op de hoogte gesteld. Indien de artikelen in goede orde zijn ontvangen, ontvangt u binnen enkele werkdagen uw geld terug via hetzelfde betaalmiddel dat u bij de aankoop heeft gebruikt. De verzendkosten voor het retourneren van artikelen zijn voor eigen rekening en worden niet aan u vergoed.

Retourbeleid voor bedrijven, organisaties en zorginstellingen

Het herroepingsrecht van 30 dagen geldt alleen voor consumenten en niet voor zakelijke klanten. Als zakelijke klant heeft u dus geen retourrecht. Wij raden u daarom aan om grondig onderzoek te doen voordat u een aankoop doet.

Retourprocedure

1. Controleer of het te retourneren artikel in goede staat is, ongebruikt, onbeschadigd, geen verbroken verzegeling heeft en nog in de verpakking zit.

2. Meld u retour aan in u account, doe dit binnen de herroepingstermijn.

3. Verpak u retourzending goed om schade tijdens de retourzending te voorkomen.

4. Print (of plak) het retouradresticket op de retourverpakking (niet op het product zelf plakken of schrijven).

5. Portokosten voor de retourzending, deze kosten zijn voor eigen rekening.

6. Brievenbuspakje: doe het op de post. Postpakket: breng het pakket naar het dichtstbijzijnde pakketpunt.

7. Bewaar het ontvangstbewijs van de retourzending die u van het pakketpunt hebt ontvangen, want bij verlies van de retourzending kunnen wij ernaar vragen.

8. u kunt u retour volgen in u account. Ook ontvang u van ons een bevestigingsmail wanneer de retourzending is verwerkt en over de terugbetaling.

RETOURNERINGSPROCES

1Controleer het te retourneren artikel of die in goede staat is, ongebruikt, onbeschadigd, geen verbroken verzegeling heeft en nog in de verpakking is.

Pak uw retourzending goed in om beschadigingen tijdens de retourzending te voorkomen.
2Meld uw artikel retour in uw account, doe dit binnen de herroepingstermijn van 30 dagen.

Print (of plak) het retouradres ticket/label op de verpakking van de retourzending (plak of schrijf dit niet op het product zelf).
3Frankeer de retourzending, deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

Brievenbuspakket: doe het op de post. Postpakket: breng het pakket naar het dichtstbijzijnde pakketpunt.

Bewaar uw retour verzendbewijs dat u van het pakketpunt heeft ontvangen goed, want daar kunnen we naar vragen wanneer de retourzending zoekraakt.
4 Uw retourzending kunt u volgen in uw klantaccount bij Clinics & Co.
5 Ook ontvangt u van ons een bevestigingsmail wanneer de retourzending is verwerkt en ontvangt u informatie over de terugbetaling.